Eindelijk een kamer!!
Na gisteren de hele dag te hebben rondgebeld en een aantal kamers bezichtigd te hebben, heb ik eindelijk een kamer kunnen bemachtigen. Echter één nadeel; ik kan er pas 23 september in. Gelukking heb ik voor de tussentijd een andere kamer aangeboden gekregen voor hetzelfde geld. Helaas is deze ook niet direct beschikbaar, maar per 8 september. Dus ben op dit moment nog even aan mijn hostel gebonden. Maar ik heb in ieder geval zicht op een betere kamer.
's Avonds ben ik naar de grootste vaste lichtshow van de wereld geweest. In andere woorden, torens die volggehangen zijn met lichten en lazer, met daarbij een vrolijk deuntje. Het stelde niet veel voor, maar wordt toch dagelijks groots aangekondigd. Misschien dat de Aziaten dit fantastisch vinden. De skyline was nu wel mooier, omdat de smog wat was opgetrokken.
Vandaag heb ik maar eens mijn wandelschoenen aangetrokken en ben ik erop uit getrokken. Mijn doel was Kowloon ontdekken en dan specifiek Tsim Sha Tsui. Dit is de buurt waar ik op dit moment verblijf. Deze buurt bestaat uit veel neon-reclame, electronica zaken, opdringerige kleermakers en fake-watch verkopers. Richting het water bevinden zich een aantal luxe hotels waar regelmatig helicopters op het dak landen en Rolls Royces in de kleur van het hotel op hun gasten staat te wachten. Ga je steeds noordelijker dan vind je veel kleine winkels tussen de grote winkelcentra. Ik ben niet zo'n shopper, maar ze hebben daar wel goed de airco aan staan. Dus de beste plek om even op temperatuur te komen, want het is toch nu zo'n 30 graden alleen de luchtvochtigheid maakt het een stuk minder aangenaam. Vanavond ga ik eens rondlopen over de Temple Street Night Market en eens kijken waar ik me morgen op de universiteit moet gaan melden. Dit was toch namelijk de reden dat ik naar Hong Kong ben gekomen.
Tot snel!
Jasper
Fijn dat je iets hebt gevonden. Hoe groot is het? en zit je dan ook in de buurt van bekenden?
Heb je ook al contacten met andere studiegenoten aldaar?
Ben erg benieuwd naar de omgeving van je hostel.
Maak maar veel foto's.
Tot mails...
Gabriëlle
Hoi gabriëlle, ik moet me morgen voor de eerste keer melden op de universiteit. Hopelijk kan ik dan ook al contact leggen met wat studiegenoten. De kamer is denk ik 18m2 (erg ruim voor HK begrip) en ligt bij TimeSquare (redelijk centraal).
Bedankt voor de extra fotoruimte :D
Jasper
Fijn dat je een kamer hebt gevonden. De maten hab ik al gelezen op je site. Kan je dan ook zelf wat koken?
Je moet me ook even laten weten hoe de koffie is anders neem ik de nespresso mee!
Heb je trouwens nog meer behoefte aan fotoruimte? Dan kan dat geregeld worden. Groetjes Petra
He Jasper,
goed om te horen dat je iets hebt gevonden. Dus het wordt een weekje langer hostelletje! Heb je iig nog even het gevoel dat je op vakantie bent :)
Groetjes en geniet van je eerste dag op de Uni.
Groetjes Robert
Ben benieuwd naar je nieuwe kamer! Lekker een vast stekkie (uiteindelijk) met een bureautje, vooruitgang! Nu nog de start van het schooljaar en dan gaat het gewone leven beginnen, al is het aan de andere kant! Succes daar! Spreek je snel! Kus mij
Hey Jasper,
klinkt goed allemaal, vrij snel voor elkaar gekregen die kamer! Die lichtshow is echt zonde van een anders schitterende skyline, maar het is inderdaad waar Aziaten voor warmlopen. Succes met de eerste college's!
Petra, ik heb straks ook de beschikking over een keuken (electrische kookplaat) en badkamer. Alleen is het eten in de supermarkt net zo duur als uit eten gaan. Dus ik doe lekker lui.
Hartstikke leuk als je nog meer fotoruimte wilt regelen, alleen heb op dit moment voor 300 foto's plaats. Dat zal toch wel genoeg zijn. Toch bedankt!
Groetjes, Jasper