Internationaal Semester @ HKUST

Einde vakantie

Uiteindelijk was het zover. De vakantie was nu echt voorbij en er moest weer worden gestudeerd. Met goede moed was ik op tijd opgestaan, de metro ingestapt, om daarna over te stappen op de bus. Dit laatste viel toch iets tegen. Bij het uitlopen van het metrostation stond er een gigantische rij (150 meter) voor de bus, en ja, die bus moest ik nu ook hebben. Dus ik kon dus netjes aansluiten. Het blijft toch mooi hoe ze in Hong Kong overal netjes en geduldig voor in de rij staan, zonder ook maar een poging te wagen om voor te kruipen.

Op de universiteit aangekomen, moest ik me melden bij de administratie waar ik mijn pas kon ophalen, waarna ik me meldde bij de faculteit IELM om meer informatie te krijgen. Hier keken ze erg verbaasd naar me. Wat bleek, een dag eerder was de exchange student meeting geweest en ik werd geacht daarbij aanwezig te zijn; een goed begin. Na nog wat administratieve zaken te hebben afgehandeld, kon ik weer naar huis. Altijd lekker als het studeren begint met een dagje vrij. Morgen is het dan zo ver; het eerste college aan de HKUST. De kop is eraf.

Joyce

Morgen dus nog eerder opstaan om vooraan in de rij van de bus te staan!!
Succes morgen met je 1e schooldag!